Verzorgen en begeleiden van het afscheid van je dierbare

Als je dierbare komt te overlijden, staat je wereld even stil. Op dat moment heb je iemand nodig die weet welke wegen er bewandeld kunnen en moeten worden, en die je begeleidt door het doolhof van vragen en emoties. Stukje bij beetje helpen wij je met het organiseren en faciliteren van het afscheid van je dierbare.

Samen met onze verzorgers zullen we je dierbare voor de laatste keer verzorgen, we brengen een voor een jullie wensen in kaart en geven je opties en advies waar je die nodig hebt. We bekijken samen wie je dierbare was en hoe we het afscheid zo passend mogelijk bij zijn of haar leven kunnen maken. En uiteraard houden we daarbij scherp zicht op de kosten die je keuzes met zich meebrengen.


Vastleggen van je wensen

Bij UniQ Uitvaartzorg kun je een 'Mijn laatste wensen-boekje' aanvragen. Je kunt het document ook hieronder downloaden.

In dit document kun je alle wensen die je hebt ten aanzien van je uitvaart vastleggen, zodat je nabestaanden later niet voor onmogelijke keuzes komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan je voorkeur voor begraven of cremeren, welke soort en kleur kist je wenst, welke bloemen je mooi vindt en waar de opbaring plaats zal moeten vinden.  Daarnaast kun je o.a. aangeven waar je belangrijke papieren bewaart en waar eventueel de lijst met genodigden voor je afscheid te vinden is. 

Uiteraard kunnen wij je vrijblijvend en kosteloos helpen met het invullen van jouw persoonlijke document. Tevens kunnen we inzichtelijk maken of je wensen passen binnen het budget van je uitvaartverzekering of je eigen budget. Eén telefoontje is genoeg om een afspraak te maken voor een verkennend en informatief gesprek.

 

Mijn laatste wensen

Inspiratie bieden voor herinnering na het definitieve afscheid

Zoveel keuzes er te maken zijn over de vormgeving en inrichting van het daadwerkelijke afscheid van je dierbare, net zoveel keuzes zijn er te maken voor mogelijkheden tot het herinneren van hem of haar.
Wij inspireren en adviseren je graag over alle mogelijkheden die de herinnering levend houden. Hierbij kun je denken aan allerlei variaties urnen of assieraden, de aankleding van een graf of urnenmonument. Alles naar jouw wens en binnen jouw budget.

Wist je dat het mogelijk is vóór het overlijden en tijdens de afscheidsceremonie een afscheidsfotograaf in te zetten? Net zoals bij alle bijzondere momenten in je leven, zoals huwelijk of geboorte, zul je ook vaak aan de laatste periode van het leven en het afscheid van je dierbare terugdenken. Vaak zijn je herinneringen slechts flarden van het geheel. Met een afscheidsreportage kun je op elk gewenst moment en wanneer jij daaraan toe bent eens terugkijken hoe het nu écht is geweest.

 

Jij bepaalt. Wij begeleiden, ontzorgen en inspireren.