Opbaring

Om de tijd vanaf het overlijden tot het definitieve afscheid te kunnen overbruggen, moet een lichaam geconserveerd worden. Dit kan door middel van koelen of licht balsemen (Lees meer over opbaren op deze pagina).

Bij pasgeboren baby's is het ook mogelijk voor de ´watermethode´ te kiezen. Je kindje ligt dan in gekoeld water, zodat hij of zij mooier van kleur blijft en een natuurlijke houding aanneemt. Zo kun je op een toegankelijke manier afscheid nemen van je kindje.

Samen kiezen we die manier van opbaren, die het beste bij je kind en je gezin past.  

Vervoer van je kind

Er zijn geen voorschriften voor het vervoer van overleden mensen. Je mag dus je kind zelf meenemen in je eigen auto als je dat wilt. Heel fijn dat dat kan.

Wij kunnen ook met onze eigen auto's zorgen dat je kind naar huis komt of naar de begraafplaats of het crematorium gebracht wordt (afhankelijk van de lengte van je kind). 

Tegenwoordig zijn er voor kleine kinderen ook speciale rouwauto’s beschikbaar. 

Kist, mand of wade

Begraven of cremeren mag niet zonder omhulsel. Dit is wettelijk zo bepaald.

Kisten, manden en wades (wikkeldoeken) zijn beschikbaar is veel verschillende maten, materialen en kleuren, om zo goed mogelijk bij jouw wensen aan te sluiten.

Misschien vind je het wel mooi om zelf een kistje voor je zoon of dochter te maken. Dat mag! Laat ons je informeren over de juiste maten, maar ook over de materialen. Niet alles is namelijk toegestaan op een begraafplaats of in het crematorium.


Kaartjes versturen?

Als je baby voor, tijdens of vlak na de bevalling komt te overlijden, stuur je dan een geboortekaartje, een rouwkaartje, een combinatie van beide of helemaal niets?

Vooropgesteld: niets moet. Maar het kan je helpen en troost bieden om wél een kaartje te verzenden. Je bent (opnieuw) vader of moeder geworden en daar mag je trots op zijn! 

 

Met een kaartje geef je je baby de erkenning die het verdient en wordt het eenvoudiger om later met anderen over je kindje te praten. Je hoeft een kaartje ook niet direct te verzenden. Een of twee weken na de geboorte en het afscheid is ook prima.