Als verwelkomen dag zeggen wordt...

Zoals op deze website al eerder geschreven: Als je je kind verliest, verlies je ook toekomstdromen. Overlijdt je baby nog vóór zijn of haar geboorte, dan heb je zelfs niet eens de gelegenheid gehad je kindje te leren kennen.
Wij helpen je je baby te omarmen, lief te hebben en te koesteren.  In die korte periode die jullie samen zijn laten wij je zien hoe je herinneringen met hem of haar kunt maken. Herinneringen die je later zo dierbaar zullen zijn.

"Maar wat als ik te veel van mijn kindje ga houden?"
Vroeger werd vaak gezegd: kijk maar niet naar je baby, dan hecht je je er te veel aan en wordt het afscheid nemen alleen maar moeilijker.
Je baby mee naar huis nemen was al helemaal uit den boze. Gelukkig zijn de tijden nu anders! Een mooie spreuk die dit verwoordt: Om iets los te kunnen laten moet je het eerst vasthouden.

Kijken, knuffelen, aankleden, foto's maken. Alles helpt om je baby te leren kennen en helemaal in je op te nemen. Natuurlijk zal er verdriet zijn, maar voel eens hoeveel liefde je voelt voor dat kleintje... Wat zul je trots zijn... Dat kleine hummeltje heeft jou (opnieuw) vader of moeder gemaakt.

 

En ben je toch bang dat je je te veel zult hechten en de stap straks te groot is om je baby weer te moeten laten gaan? Kijk eens diep in je hart: vanaf het moment dat je die twee streepjes op de zwangerschapstest zag, was je toch al gehecht?