Tijdens een uitvaart is er altijd een moment dat de overledene getild, gedragen of begeleid moet worden: een locatie in en uit, van en naar de rouwauto, maar ook de route naar het graf op de begraafplaats.

Als je dit graag wilt en er fysiek toe in staat bent, begeleiden wij je graag om zelf je dierbare nog eenmaal 'op handen te dragen'. 

Kun of wil je niet zelf dragen, dan is er altijd de mogelijkheid dat wij, met de medewerkers van een uitvaartlocatie, crematorium of begraafplaats je dierbare naar de juiste plaats begeleiden.

 

Ook is er de mogelijkheid representatieve, professionele dragers in te zetten. Het zijn studenten die dit werk naast hun studie doen. Zij zijn in te huren per drager. Dat betekent dat, als je wel zelf wilt dragen maar je niet genoeg mededragers hebt, er een aantal professionals ingezet kan worden om deze waardige en waardevolle klus samen met jou te klaren.

Waar dragers uit bijvoorbeeld de familiekring of de kameradengroep zorgen voor een persoonlijk aspect, zorgen professionele dragers voor extra cachet, waardoor alles stijlvol en waardig verloopt.

 

Wist je dat je, naast de meer ingeburgerde mannelijke dragers, ook kunt kiezen voor vrouwelijke dragers of een gemengd team? Zelfs kun je aangeven of je de dragers klassiek gekleed wilt zien in zwart/grijze kleding of in een eigentijdse outfit, zoals een casual wit overhemd met een spijkerbroek.

Schouderdragen
Vóór het jaar 2005 was door de jaren heen een rijdende baar de meest gangbare manier van ‘dragen’ geworden. Ook nu nog worden professionele dragers ingezet om de overledene met een rijdende baar naar de laatste rustplaats te rijden. Toch komen zij volgens ons het beste tot hun recht bij het schouderdragen. De overledene wordt hierbij niet onderhands begeleid, maar daadwerkelijk 'op handen gedragen'.

Hieronder zie je hoe professionele dragers te werk gaan.