Wees welkom in onze Afscheids- en Rituelentuin!

Wil je een moment voor jezelf in de hectiek van het regelen van een afscheid? In onze tuin, die grenst aan de herdenkingstuin van het gemeentehuis, kun je genieten van de rust, maar ook van de klanken van het carillon van de St. Plechelmusbasiliek.

Ook als je al eerder afscheid hebt moeten nemen van een dierbare of als je even tijd wilt nemen om te bezinnen, je bent welkom om onze tuin te bezoeken.

In onze tuin kun je even rustig zitten of een brief posten voor een dierbare die je moet missen. Wil je een kiezelsteen met zijn of haar naam achterlaten naast onze brievenbus? Voel je welkom.

Een brief schrijven en 'sturen' naar iemand die er niet meer is, met dingen die je nog had willen zeggen: 'Hemelpost'.
 
Het kan soms helpend en helend zijn om te schrijven naar diegene die je mist. Soms wil je nog even delen hoe het met je gaat of zijn er nog woorden die je toch nog had willen uitspreken. Papier is geduldig, je hoeft het met niemand te delen. Hoe mooi is het dan dat er wel een plek is waar je het ook echt naartoe kunt brengen?
 
Daarom hebben wij in onze Afscheids- en Rituelentuin een brievenbus voor Hemelpost geplaatst.
 
Mensen kunnen hun brief aan hun dierbare in deze brievenbus stoppen. Deze brieven worden niet gelezen, maar wel bewaard, om uiteindelijk verbrand te worden op Wereldlichtjesdag. Zodat ze als het ware opstijgen naar de hemel.
 
De Hemelpost-brievenbus is voor iedereen. Als je iemand mist en je hebt behoefte om nog woorden te schrijven of een tekening te maken voor diegene, dan ben je welkom om je bericht met de Hemelpost te versturen.
 
(De poort naar onze Afscheids- en Rituelentuin is in ieder geval geopend tijdens de openingstijden van Museum De Pelgrim: di t/m zo van 12.00 tot 17.00 uur.)